O tânără din Republica Moldova, membră a Consiliului de Administrație al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României

O tânără din Republica Moldova, membră a Consiliului de Administrație al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României
scris 20 iun 2018

Carina Țurcan, o tânără din Republica Moldova, membră a Consiliului de Administrație al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia fiind acuzată de spionaj în favoarea României, informează agenția TASS.

"Tribunalul din Lefortovo a admis cererea venită din partea procurorilor și a dispus măsura arestării preventive până pe data de 13 august pentru Carina Valerievna Țurcan", a declarat pentru agenția TASS un purtător de cuvânt al tribunalului, scrie News.ro.

Ministerul Apărării a cerut arestarea tinerei, aceasta fiind acuzată că a încălcat articolul 276 din codul penal, care se referă la spionaj, notează sursa citată.

Uniunea Europeană prelungește cu un an, până pe 23 iunie 2019, sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană prelungește cu un an, până pe 23 iunie 2019, sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei

Dacă este găsită vinovată, Țurcan riscă să stea 20 de ani în închisoare.

Carina Valerievna Țurcan este membră a Consiliului de administrație al Inter RAO.

Potrivit site-ului companiei, Țurcan s-a născut în 1974, a studiat în Republica Moldova și are un MBA în Spania.

Compania Inter Rao deține cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova.

Potrivit Kommersant, Țurcan a fost reținută vineri de agenții FSB, care i-au percheziționat biroul și locuința.

În cadrul companiei, ea s-ar ocupa de exporturile și importurile de energie electrică furnizată de centrala de la Cuciurgan, iar până în 2012 a condus divizia Moldova-Ucraina-România a firmei.

Potrivit Kommersant, Țurcan ar fi colaborat cu oameni de afaceri despre care se spune că ar avea legături cu serviciile de informații din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
inter rao
carina turcan
spionaj