Palatul Elysee: Macron discută cu Putin, în ''ultimele eforturi posibile de a evita un conflict major în Ucraina''. UPDATE Putin s-a plâns de “provocările” ucrainenilor

Palatul Elysee: Macron discută cu Putin, în ''ultimele eforturi posibile de a evita un conflict major în Ucraina''. UPDATE Putin s-a plâns de “provocările” ucrainenilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2022

Președinții francez Emmanuel Macron și rus Vladimir Putin discută la telefon de la ora 10.00 GMT despre mijloacele de a evita un război major în Europa, într-un moment în care occidentalii se tem mai mult ca niciodată de o invazie rusă în Ucraina, a anunțat duminică Palatul Elysee, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Discuția cu președintele Putin a început așa cum era prevăzut la ora 11 (ora Parisului)", a anunțat președinția franceză.

INFOGRAFIC Șeful Transgazului ucrainean: Șantajul Rusiei pentru Nord Stream 2 a făcut ca UE să ajungă să importe mai mult LNG decât gaz prin conducte de la Gazprom CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Șeful Transgazului ucrainean: Șantajul Rusiei pentru Nord Stream 2 a făcut ca UE să ajungă să importe mai mult LNG decât gaz prin conducte de la Gazprom

După întâlnirea lor de la 7 februarie de la Moscova, această discuție între liderii francez și rus reprezintă "ultimele eforturi posibile și necesare pentru a evita un conflict major în Ucraina", a subliniat Palatul Elysee.

Această convorbire telefonică intervine și în condițiile în care tirurile de pe frontul din estul Ucrainei, unde separatiștii ruși controlează o parte din Donbas din 2014, au cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimele zile. 

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin s-a plâns, în timpul discuției cu omologul francez Emmanuel Macron, de “provocările” ucrainenilor în agravarea conflictului cu separatiștii din estul Ucrainei, precizând că ar vrea să se intensifice eforturile diplomatice pentru rezolvarea conflictului, relatează Le Figaro.

Potrivit Kremlinului, Putin ar fi cerut și ca NATO și SUA să “ia în serios” exigențele Rusiei cu privire la securitate, aflate în centrul crizei actuale dintre Moscova și Occident.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat duminică la telefon timp de o oră și 45 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
macron putin
criza ucraina
invazie rusia ucraina