Parlamentul European activează Articolul 7 împotriva Ungariei

Parlamentul European activează Articolul 7 împotriva Ungariei
scris 12 sep 2018

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancționare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice, anunță Reuters. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susținut moțiunea de a activa Articolul 7 împotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat că a redus la tăcere presa, a atacat ONG-urile și a subminat independența justiției.

Un raport al parlamentarului european Judith Sargentini a notat că atacurile lui Orban asupra presei independente, justiției, imigranților și refugiaților reprezintă un pericol pentru principiile fundamentale ale Uniunii Europene, scrie News.ro.

Această măsură nu va duce la penalizarea imediată a Ungariei, dar va deschide calea către impunerea unor sancțiuni. Votul înseamnă, de asemenea, că Ungaria va primi un avertisment oficial pentru că a încălcat valorile europene.

Prețul noului iPhone de top al Apple ar putea depăși 1.000 de dolari CITEȘTE ȘI Prețul noului iPhone de top al Apple ar putea depăși 1.000 de dolari

Orban a descris votul ca fiind o răzbunare față de Ungaria pentru că a refuzat să primească refugiați conform regulilor UE.

Moțiunea urmează să fie aprobată de liderii celor 28 de state membre UE. Este nevoie de un vot unanim pentru ca Ungaria să nu mai aibă drept de vot iar o astfel de decizie ar fi, cel mai probabil, blocată de Polonia, aflată într-o situație similară.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
ungaria
articolul 7