Polonia anunță o ofensivă anti-UE „în apărarea suveranității naționale”

Polonia anunță o ofensivă anti-UE „în apărarea suveranității naționale”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a propus blocarea planului european ce vizează tranziția înspre energia regenerabilă a blocului comunitar și a acuzat că suveranitatea Poloniei este acuzată de condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, relatează Euractiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ziobro, care face parte din Polonia Solidară, partidul mai radical din coaliția de guvernare de la Varșovia, a anunțat că va propune 3 inițiative, scrie Hotnews.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Prima este de a nu recunoaște hotărârea de săptămâna trecută a Curții de Justiție a Uniunii Europene care a respins acțiunile Poloniei și ale Ungariei împotriva mecanismului care condiționează banii UE de respectarea statului de drept.

„Polonia nu își poate transfera puterea asupra sistemului său judiciar Uniunii Europene în schimbul banilor pe care ar trebui oricum să îi primească prin tratatele și apartenența la UE”, a declarat Ziobro.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Parlamentul European a cerut Comisiei imediat după pronunțarea hotărârii să suspende rapid fondurile pentru Polonia și Ungaria.

Respingerea pactului climatic al UE și desființarea camerei de cercetare a judecătorilor
Ziobro a insistat de asemenea ca Varșovia să respingă pactul climatic „Fit for 55” care își propune reducerea emisiilor de seră la nivel comunitar cu 55% până la sfârșitul acestui deceniu.

Ministrul justiției de la Varșovia a afirmat că acesta va reprezenta „o povară financiară mare” pentru polonezi și că aceștia nu s-a alăturat UE „ca să implementeze obiectivele fanatice care vor duce la înrăutățirea vieților lor și subminarea economiei poloneze”.

Ultima propunere a lui Ziobro vizează un amendament la legea de funcționare a Curții Supreme de la Varșovia, acesta afirmând că va prezenta mai multe detalii despre el în cursul săptămânii.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Președintele Andrzej Duda a prezentat un proiect propriu care prevede desființarea Camerei Disciplinare a instanței supreme din Polonia, criticată de UE fiindcă poate fi folosită de către guvern pentru a pedepsi magistrații critici la adresa puterii.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit printr-o decizie pronunțată vara trecută că această cameră de cercetare a judecătorilor nu este conformă cu dreptul european.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
suvernitate nationala