Polonia cumpără 32 de elicoptere AW149 de la producătorul italian Leonardo

Polonia cumpără 32 de elicoptere AW149 de la producătorul italian Leonardo
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2022

Polonia a semnat un contract în valoare de 8,25 miliarde zloți (1,83 miliarde dolari) pentru cumpărarea a 32 de elicoptere AW149 de la grupul italian din industria apărării Leonardo, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Contractul... se referă la 32 de elicoptere AW149, deci două escadroane, iar primele elicoptere vor merge anul viitor către armata poloneză”, a spus Mariusz Blaszczak.

Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni CITEȘTE ȘI Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni

Elicopterele multirol vor fi construite de unitatea poloneză a Leonardo, PZL Swidnik, iar contractul include pachete de logistică, antrenament și simulatoare, scrie News.ro.

Acestea vor fi livrate între 2023 și 2029, a spus Leonardo într-un comunicat.

În contextul războiului din Ucraina, Polonia își modernizează forțele armate, iar de anul viitor vrea să cheltuiască peste 3% din produsul intern brut pentru apărare.

Noile elicoptere vor îndeplini misiuni inclusiv transport de trupe și sprijin aerian, iar echipamentele lor le vor permite să fie folosite pentru evacuarea victimelor, căutare și salvare în operațiuni de luptă, precum și pentru transportul de bunuri și provizii, se mai arată în comunicat.

”Suntem mândri să contribuim la creșterea constantă a securității națiunii poloneze și să consolidăm capacitățile industriale care sunt fundamentale pentru reziliența și suveranitatea țării”, a spus directorul general al Leonardo, Alessandro Profumo, în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
elicoptere aw149