Polonia propune interzicerea totală a comerțului UE cu Rusia

Polonia propune interzicerea totală a comerțului UE cu Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2022

Polonia a propus Uniunii Europene ca blocul comunitar să impună o interdicție totală asupra comerțului său cu Rusia, a declarat sâmbătă premierul polonez Mateus Morawiecki, pledând pentru sancțiuni mai severe împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Polonia propune adăugarea unei blocade comerciale la acest pachet de sancțiuni cât mai curând posibil, (inclusiv) în privința celor două porturi ale sale maritime, dar și interzicerea comerțului terestru. Întreruperea completă a comerțului cu Rusia ar forța și mai mult Moscova să se gândească dacă ar fi mai bine să oprească acest război plin de cruzime", a spus Morawiecki, citat de Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, statele membre UE au convenit asupra unui al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Nu au fost date publicității detalii, dar președinția franceză a Consiliului UE a declarat că statutul comercial al Rusiei de "cea mai favorizată națiune" va fi revocat.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rusia
ue
comerț