Polonia urmează să se doteze cu o forță de apărare în spațiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari

Polonia urmează să se doteze cu o forță de apărare în spațiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari
scris 13 sep 2019

Polonia urmează să se doteze până în 2024 cu o forță de apărare în spațiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari specializați, a anunțat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blasczak, după ce a dat undă verde acestei inițiative, relatează AFP.

”Știm cu toții bine că, în lumea de azi, este imposibil să influențezi situația statelor recurgând la asemenea metode - războiul cibernetic" -, a spus ministrul, în fața presei, la Zegrze, un centru militar de antrenament în domeniul apărării cibernetice, în apropiere de Varșovia, scrie News.ro.

Unitatea de comandament a acestei forțe urmează să fie operațională începând din 2022, iar Polonia, un stat membru NATO, urmează să dispună până în 2024 de un număr suficient de absolvenți specalizați în domeniul apărării cibenetice.

Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a unui miliardar apropiat Kremlinului CITEȘTE ȘI Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a unui miliardar apropiat Kremlinului

Ministerul polonez al Apărării caută deja talente, sub forma unui parteneriat cu hackathonul HackYeah, în vederea recrutării.

Suma 30.000 de zloți (8.900 de euro) va fi propusă celor mai bune elemente, potrivit unei publicații online a ministerului.

Această reuniune de două zile a unor pasionați de informatică care lucrează împreună la proiecte în domeniul programării, prezentată drept cea mai importantă de acest tip din Europa, se desfășoară sâmbătă și duminică în apropiere de Varșovia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
it