Polonia va cheltui pentru înarmare 44 de miliarde de euro până în 2026

Polonia va cheltui pentru înarmare 44 de miliarde de euro până în 2026
scris 28 feb 2019

Polonia va cheltui pentru modernizarea armatei 185 de miliarde de zloți (circa 44 de miliarde de euro) până în 2026, în special pentru achiziția de avioane, elicoptere și submarine, a anunțat joi ministrul apărării Mariusz Blaszczak, citat de AFP.

Noile echipamente vor fi desfășurate în special în estul Poloniei - flancul estic al NATO. Ministrul a menționat ca priorități 32 de avioane de vânătoare din generația a cincea. Acestea vor înlocui modelele sovietice MiG-29 și Su-22, care nu mai au "mare valoare de luptă" și sunt "inutile", scrie Agerpres.

Inflația a urcat industria bunurilor de larg consum. Românii au lăsat cea mai mare parte din bani în hipermarketuri, vizitate însă mai rar pentru anumite produse. Magazinele moderne de proximitate își întăresc poziția CITEȘTE ȘI Inflația a urcat industria bunurilor de larg consum. Românii au lăsat cea mai mare parte din bani în hipermarketuri, vizitate însă mai rar pentru anumite produse. Magazinele moderne de proximitate își întăresc poziția

Blaszczak nu a dat detalii despre calendarul și conținutul programului de achiziții

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
inarmare