Polonia va construi un zid de 180 de kilometri la granița cu Belarus

Polonia va construi un zid de 180 de kilometri la granița cu Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2021

Polonia urmează să înceapă - în decembrie - să construiască un zid la frontiera cu Belarusul, unde sunt comasați în prezent numeroși migranți, și să-l termine de construit în primul semestru din 2022, anunță Ministerul polonez de Interne, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Întreprinderea pe care trebuie s-o finalizăm este o investiție strategică și prioritară pentru securitatea națiunii și cetățenilor săi”, a subliniat luni ministrul polonez de Interne Mariusz Kaminski, scrie News.ro

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Mariusz Kaminski.a anunțat că în acest sens urmează să se semneze contracte - până la 15 decembrie -, că lucrările urmează să fie lansate mai târziu în aceeași lună și că muncitori urmează să muncească 24 de ore din 24 în trei echipe.

Zidul urmează să coste 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) și să aibă 180 de kilometrilungime, adică aproape jumătate din lungimea de 400 de kilometri a frontierei Poloniei cu Belarusul.

Parlamentul polonez a dat undă verde construirii zidului în octombrie.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Mii de migranți, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au traversat sau încercat să traverseze această frontieră.

Polonia a trimis mii de militari în zona de frontieră, unde a decretat starea de urgență și a ridicat în pripă o barieră de sârmă ghmpată.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
belarus
zid