Președintele Klaus Iohannis va participa în 30 octombrie la reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Austria

Președintele Klaus Iohannis va participa în 30 octombrie la reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2018

Președintele Klaus Iohannis va participa în 30 octombrie la reuniunea trilaterală la nivel de șef de stat România - Bulgaria - Austria, care va avea loc la Viena.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 30 octombrie a.c., la reuniunea trilaterală la nivel de șef de stat România - Bulgaria - Austria, care va avea loc la Viena, Republica Austria.  Întâlnirea va avea loc în vederea asigurării continuității între cele trei președinții ale Consiliului Uniunii Europene, dar și pentru a transmite un mesaj comun cu privire la viitorul Uniunii Europene din partea celor trei șefi de stat", anunță Președinția.

Președintele  Iohannis, va avea o întrevedere cu președintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, și cu președintele bulgarl Rumen Radev, urmată de declarații de presă comune, scrie News.ro.

Generali se extinde în Europa Centrală și de Est, prin achiziții în Polonia CITEȘTE ȘI Generali se extinde în Europa Centrală și de Est, prin achiziții în Polonia

Discuțiile celor trei lideri europeni se vor concentra pe temele europene de actualitate, în special cele referitoare la viitorul Uniunii Europene. De asemenea, vor fi abordate subiecte legate de actuala președinție austriacă la Consiliul Uniunii, precum și viitoarea președinție română.

Președintele Klaus Iohannis va sublinia interesul României de a colabora cu Austria și Bulgaria pentru realizarea obiectivului comun de avansare a agendei europene în interesul cetățenilor Uniunii.

"Totodată, Președintele României va menționa că țara noastră susține ideea unei Uniuni puternice, caracterizate prin solidaritate și coeziune, care promovează politici concrete și concentrate pe cetățean. Astfel, pe perioada deținerii Președinției la Consiliul Uniunii Europene, România va urmări promovarea unei abordări pragmatice și a unor obiective fezabile, astfel încât cetățenii europeni să poată beneficia de rezultate concrete", precizeaxă Administrația Prezidențială.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
romania
bulgaria
austria