Prețul cărnii de porc în Bulgaria, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani

Prețul cărnii de porc în Bulgaria, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani
scris 8 nov 2019

Prețul cărnii de porc în Bulgaria a atins un nivel record în ultimele luni, pe fondul epidemiei de pestă porcină africană, dar autoritățile dau asigurări că vor urmări cu atenție evoluțiile, a anunțat, joi, Nova Televizia, informează publicația Sofia Globe.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Prețul la vânzarea en-gros este acum de 8-9 leva (4 - 4,5 euro), scrie Agerpres.

Numai în septembrie, prețul cărnii de porc în Bulgaria a urcat cu 45%, cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Comisiei care monitorizează evoluțiile prețurilor.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat condiționat CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat condiționat

Fermierii spun că majorarea prețului la carnea de porc în Bulgaria vine în urma epidemiei de pestă porcină africană din ultimele luni, care a dus la sacrificarea a zeci de mii de porci, atât de la complexele industriale de creștere, cât și din curțile oamenilor.

Producătorii și procesatorii estimează că prețul cărnii de porc în Bulgaria va mai crește până la finalul lui 2019, dar și în primăvara anului viitor.

Pe fondul acestor evoluții, consumatorii s-au orientat spre carnea de pasăre sau de vițel.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
bulgaria