Producția de automobile a Cehiei va fi în acest an cu un sfert de milion de unități mai mică decât estimările, din cauza deficitului global de semiconductori

Producția de automobile a Cehiei va fi în acest an cu un sfert de milion de unități mai mică decât estimările, din cauza deficitului global de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2021

Producția de automobile a Cehiei va fi în acest an cu un sfert de milion de unități mai mică decât estimările, din cauza deficitului global de semiconductori, iar sectorul auto va pierde vânzări de 200 de miliarde de coroane (9,14 miliarde de dolari), a afirmat duminică Asociația Industriei Auto (AutoSAP), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit AutoSAP, producția internă de vehicule de pasageri a scăzut în septembrie cu 53,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 56.157 de unități, scrie News.ro.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Impactul lipsei semiconductorilor este mai mare decât cel mai măsurilor de carantină luate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, AutoSAP cerând guvernului să activeze un program de sprijin creat în 2020 pentru a compensa firmele pentru salariile angajaților aflați în șomaj tehnic.

AutoSAP a mai arătat că producția de automobile a crescut cu 2,9% în primele nouă luni ale acestui an, la 831.653 de unități.

”Începând din august, producția a fost afectată semnificativ de reducerea activităților, iar în septembrie statisticile confirmă tendința negatică”, a avertizat AutoSAP.

Skoda Auto, divizie a grupului german Volkswagen și cel mai mare producător auto din Cehia, a anunțat că va limita sau va opri producția la fabricile din Cehia, începând din această săptămână, posibil până la sfârșitul anului.

Sectorul auto este coloana vertebrală a economiei industrializate a Cehiei, având 180.000 de angajați și asigurând un sfert din producția industrială.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Potrivit SAP, producătorii auto vor pierde venituri de 120 de miliarde de coroane, iar furnizorii de componente 80 de miliarde de coroane. Veniturile de 200 de miliarde de coroane sunt echivalente cu circa 3,3% din produsul intern brut nominal din 2021.

Alți producători care asamblează vehicule în Cehia sunt Hyundai, care este cel mai puțin afectat de criza cipurilor, și Toyota.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile
cehia