Putin anunță creșterea impozitelor pe veniturile mari

Putin anunță creșterea impozitelor pe veniturile mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2020

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în această seară creșterea impozitelor pe veniturile mari, precum și noi ajutoare și subvenții, măsuri menite să contribuie la combaterea crizei provocate de pandemia COVID-19, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs televizat, Putin a declarat că veniturile de peste 5 milioane de ruble (64.240 de euro la cursul actual) vor fi impozitate cu 15% din 2021, față de 13% în prezent, arată Agerpres.

Aceasta înseamnă prima lovitură dată cotei unice de impozitare de 13%, introdusă în 2001 și de care Rusia era foarte mândră.

Președintele a anunțat de asemenea noi subvenții și ajutoare pentru familiile și firmele lovite de consecințele economice ale pandemiei, pe care le-a numit 'o provocare serioasă pentru Rusia'.

FOTO Presa bulgară a publicat fotografii din dormitorul premierului Borisov, în care acesta doarme lângă o armă și o grămadă de bani CITEȘTE ȘI FOTO Presa bulgară a publicat fotografii din dormitorul premierului Borisov, în care acesta doarme lângă o armă și o grămadă de bani

Reforma impozitului pe venit - una din sursele principale de finanțare a bugetului federal - ar urma să aducă în jur de 60 miliarde de ruble în plus la buget, a mai spus Putin, potrivit căruia această sumă va fi folosită pentru tratarea copiilor cu boli rare.

Cota unică de impozitare a fost una din reformele-cheie din primul mandat al lui Putin. Modificarea sa a fost evocată frecvent în ultimii ani, în sensul eliminării sau reducerii în cazul veniturilor mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia