Putin se laudă în fața unor producători că a transformat agricultura în ”locomotivă” a economiei ruse

Putin se laudă în fața unor producători că a transformat agricultura în ”locomotivă” a economiei ruse
scris 13 mar 2018

Președintele rus în exercițiu Vladimir Putin s-a felicitat luni, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, că a făcut din agricultură o ”locomotivă” a economiei ruse, printr-o creștere puternică a producției, favorizată în opinia sa de ”schimbul de sancțiuni” cu Occidentul, relatează AFP.

”Sectorul agricol rus s-a schimbat în mod radical în ultimii ani (...), transformându-se într-o locomotivă a economiei ruse”, a declarat Putin într-un discurs pe care l-a susținut în fața unor agricultori la Krasnodar, în sud, scrie News.ro.

Producția de grâu a ajuns la 135,4 milioane de tone în 2017, a spus el. Acest rezultat permite Rusiei, bogată în fertile ”pământuri negre” în sudul țării, să-și bată recordul din 1978, când Uniunea Sovietică dispunea de suprafețe cultivate mult mai vaste.

Samsung vrea să vândă anul acesta 43 de milioane de smartphone-uri Galaxy S9 și S9 Plus CITEȘTE ȘI Samsung vrea să vândă anul acesta 43 de milioane de smartphone-uri Galaxy S9 și S9 Plus

”Este un rezultat uimitor! Este exact dublu față de anul 2000”, a subliniat Putin.

El a dat asigurări că își amintește ”perfect despre anul 2000”, când producția de grâu era de 65,4 milioane de tone. ”Îmi amintesc cât de încântat eram că avem cu ce să ne satisfacem nevoile”, a mărturisit liderul de la Kremlin.

Nivelul producției din ultimii ani a permis Rusiei să depășească Statele Unite ca prim exportator mondial de grâu, o victorie foarte simbolică într-o atmosferă de cvasi-Război Rece între Moscova și Washington.

Vizată din 2014 de sancțiuni economice europene și americane, din cauza anexării Peninsulei ucrainene Crimeea și a presupusei susțineri a separatiștilor proruși în estul Ucrainei, Rusia a ripostat prin impunerea unui embargo asupra produselor alimentare occidentale și își ”acoperă în prezent toate nevoile alimentare”, a subliniat el.

Europenii și americanii, ”cu sancțiunile lor, ne-au dat ocazia să ne ajutăm producătorii agricoli”, a adăugat el.

Potrivit ultimului sondaj oficial autorizat înaintea scrutinului, deazvăluit luni de Institutul rus VTsIOM, Putin este creditat cu 69% din intențiile de vot, devasându-și cu mult concurenții în alegerile prezidențiale de duminică.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
putin
agricultura