Putin semnează un decret care facilitează emiterea de pașapoarte ruse separatiștilor proruși din estul Ucrainei

Putin semnează un decret care facilitează emiterea de pașapoarte ruse separatiștilor proruși din estul Ucrainei
scris 25 apr 2019

Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică procedurile în vederea obținerii unui pașaport rus de către locuitori ai regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, a anunțat miercuri Kremlinul, relatează Reuters.

Regiunile Donețk și Lugansk, aflate sub controlul separatiștilor proruși, și-au proclamat independența în 2014, scrie News.ro.

Amazon nu doar că îți interceptează, înregistrează și ascultă convorbirile, inclusiv din România. Știe și unde stai CITEȘTE ȘI Amazon nu doar că îți interceptează, înregistrează și ascultă convorbirile, inclusiv din România. Știe și unde stai

Moscova le-a furnizat o susținere militară și financiară separatiștilor proruși, acuză Kievul și Occidentul, acuzații pe care Kremlinul le dezminte.

La Kev, șeful diplomației ucrainene Pavlo Klmkin a denunțat decretul promulgat de către președintele rus.

Klimkin a catalogat hotărârea de a ”emite pașapoarte în teritoriile ucrainee ocupate (drept) o continuare a agresiunii și amestecului în afacerile noastre interne”.

El i-a îndemnat pe ucrainenii care trăiesc în regiunile separatiste să nu ceară pașapoarte ruse.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
ucraina