Republica Moldova îi scutește pe cetățenii Qatarului de la obligativitatea vizelor

Republica Moldova îi scutește pe cetățenii Qatarului de la obligativitatea vizelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Guvernul Republicii Moldova a hotărât să scutească cetățenii Qatarului de la obligativitatea vizelor începând din 28 iulie, a anunțat joi o sursă oficială din cadrul Departamentului pentru Afaceri Consulare din cadrul Ministerului de Externe de la Doha, relatează Qatar New Agency (QNA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chișinăul a stabilit că este necesar ca cetățenii Qatarului să aibă o reședință validă sau să prezinte o viză emisă de un stat membru al Uniunii Europene, cu excepția vizelor de tranzit, a precizat sursa citată de news.ro.

Qatarul, izolat de vecinii săi din cauza unei presupuse susțineri a ”terorismului”, a suprimat la începutul lui august vizele de intrare pe teritoriul său pe care le impunea unui număr de 80 de țări, inclusiv pentru România, cu scopul de a stimula turismul și transportul aerian.

FOTO Proteste în Rusia față de corupția elitelor, peste 1.000 de arestați CITEȘTE ȘI FOTO Proteste în Rusia față de corupția elitelor, peste 1.000 de arestați

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Bahrainul și-au întrerupr relațiile cu Doha pe 5 iunie. Ele și-au închis frontierele maritime, aeriene sau terestre cu Qatarul, pe care-l acuză că ”susține terorismul” și întreține relații prea strânse cu Iranul, marele rival al Riadului.

Qatarul a respins aceste acuzații în bloc.

Pe 3 august, Qatarul a înființat un statut de rezident permanent în cazul a trei categorii de străini - o premieră în cazul unei țări arabe de la Golf.Vor beneficia de acest statut copiii născuți de mame din Qatar și de mame străine, străinii care ”au făcut servicii Qatarului” și cei ”de ale căror competențe țara poate beneficia”.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
qatar
vize