Republica Moldova reinstituie starea de urgență în sănătate publică

Republica Moldova reinstituie starea de urgență în sănătate publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Republica Moldova instituie starea de urgență în sănătate publică la nivel național pentru o perioadă de 50 de zile, ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID-19, a anunțat ministrul sănătății, Ala Nemerenco, relatează presa de peste Prut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Începând cu 11 septembrie persoanele de la 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber și de asemenea la evenimente în spații închise. Va fi solicitat certificatul de vaccinare valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezentarea unui test negativ PCR'', a declarat Ala Nemerenco, potrivit Publika.md.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

De asemenea, accesul la diferite evenimente va fi permis și în baza unui test negativ rapid de COVID-19 ori a certificatului care atestă prezența anticorpilor sau a concluziei medicale care demonstrează că titularul a fost bolnav de COVID-19 în ultimele șase luni, scrie Agerpres.

Nemerenco a mai menționat că în următoarele cinci zile Ministerul Sănătății, de comun acord cu alte instituții, va veni cu un plan de acțiuni privind măsuri de combatere și prevenire a răspândirii coronavirusului pe care îl va prezenta Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică (CNESP).

În Republica Moldova au fost confirmate joi 731 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 591 în rândul persoanelor nevaccinate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
stare de urgență