România trimite în Republica Moldova încă 132.000 de doze vaccin AstraZeneca

România trimite în Republica Moldova încă 132.000 de doze vaccin AstraZeneca
scris 16 apr 2021

Guvernul a aprobat un ajutor umanitar pentru Republica Moldova, constând în 132.000 de doze vaccin AstraZeneca.

”La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii”, a transmis Ministerul Sănătății.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Sursa citată a precizat că un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca vor fi alocate pentru Republica Moldova, scrie News.ro.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
astrazeneca