Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidental

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidental
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2020

Președintele rus Vladimir Putin a decis prelungirea până la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale, măsură introdusă inițial în 2014 ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA și de Uniunea Europeană contra Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană, relatează AFP și EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decretul, semnat sâmbătă de șeful statului rus, extinde până la 31 decembrie 2021 interdicția importării în Rusia a produselor alimentare provenind în principal din Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Germania obligă majoritatea companiilor listate la bursă și cooperatiste să aibă cel puțin o femeie în consiliul de administrație CITEȘTE ȘI Germania obligă majoritatea companiilor listate la bursă și cooperatiste să aibă cel puțin o femeie în consiliul de administrație

Aceste măsuri, luate în august 2014, se aplică majorității produselor alimentare provenind din țări care sancționează Rusia pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în luna martie a aceluiași an, și pentru sprijinul acordat separatiștilor din estul Ucrainei.

Acest embargo a fost prelungit deja de cinci ori, drept răspuns la extinderea sancțiunilor economice europene impuse Moscovei.

La finalul lunii iunie, Uniunea Europeană a decis să extindă cu șase luni sancțiunile economice contra Rusiei. UE nu recunoaște anexarea peninsulei Crimeea de Rusia în 2014, considerată o ''încălcare a dreptului internațional''.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
embargo