Rusia a vaccinat peste 800.000 de oameni împotriva coronavirusului. Cei vaccinați primesc certificate

Rusia a vaccinat peste 800.000 de oameni împotriva coronavirusului. Cei vaccinați primesc certificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2021

Peste 800.000 de oameni au fost vaccinați până acum în Rusia împotriva coronavirusului și au fost expediate în teritoriu mai mult de 1,5 milioane de doze de vaccin, a anunțat ministrul Sănătății, Mihail Murașko, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rusia, care a lansat în decembrie un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V, vaccin fabricat în țară, se află pe locul patru în lume în privința numărului de cazuri de coronavirus, scrie News.ro.

Noi restricții în unele zone din Franța. Nu se mai iese din case între orele 18.00 și 6.00 CITEȘTE ȘI Noi restricții în unele zone din Franța. Nu se mai iese din case între orele 18.00 și 6.00

De la 1 ianuarie, persoanele care sunt vaccinate în Rusia primesc un certificat electronic de vaccinare, a precizat Murașko. Agenția TASS notează că ministerul păstrează o bază de date cu rușii care s-au vaccinat.

Vaccinul Sputnik V, pe care Rusia a început să îl trimită și în alte țări, este administrat în două doze, cu componente diferite, la o diferență de 21 de zile.

Săptămâna trecută, Rusia a trimis 300.000 de doze de vaccin în Argentina, ceea ce a provocat frustrare în țară, unii ruși spunând că ar trebui să fie disponibile mai multe doze acasă.

Sâmbătă, Rusia a raportat 26.301 noi cazuri de coronavirus, totalul ajungând la 3.212.637. În ultimele 24 de ore au murit 447 de oameni în Rusia din cauza Covid-19. În total, au decedat din cauza coronavirusului 58.002 ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
coronavirus
vaccin