Rusia, acuzată la Consiliul ONU că a provocat o "criză alimentară globală" după ce a declanșat războiul împotriva Ucrainei, "grânarul Europei"

Rusia, acuzată la Consiliul ONU că a provocat o "criză alimentară globală" după ce a declanșat războiul împotriva Ucrainei, "grânarul Europei"
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Rusia a fost acuzată la Consiliul ONU, că a provocat o "criză alimentară mondială" și chiar că a pus oamenii în pericol de "foamete" prin declanșarea unui război împotriva Ucrainei, "grânarul Europei”, relatează lefigaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus "Vladimir Putin a început acest război. El a creat această criză alimentară globală. Și el este cel care îi poate pune capăt”, a declarat numărul doi al diplomației americane, Wendy Sherman, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate dedicată situației umanitare din Ucraina, scrie News.ro.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

"Doar Rusia și președintele Putin sunt responsabili pentru că acest război împotriva Ucrainei și pentru consecințele acestuia asupra securității alimentare mondiale”, a insistat ajunctul secretarului de stat.

Ambasadorul francez la ONU, Nicolas de Rivière, a continuat subiectul, considerând că "agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a crescut riscul de foamete în întreaga lume”.

Invitată în Consiliul de Securitate, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Joyce Msuya, din Tanzania, a avertizat că acest conflict "amenință să înrăutățească situația pentru cele mai mari crize umanitare de pe planetă, cum ar fi în Afganistan, Yemen și Cornul Africii".

"Aceste țări luptă deja împotriva insecurității alimentare, a fragilității economiilor lor, a creșterii prețurilor la alimente, combustibili și îngrășăminte care vor afecta grav sezoanele actuale și cele care vor veni", a avertizat ea.

Directorul Programului Alimentar Mondial (WFP), David Beasley, a afirmat că Ucraina și Rusia sunt "producători importanți" de cereale, reprezentând "30% din exporturile mondiale de grâu, 20% din porumb și 75%-80% din uleiul de semințe din floarea soarelui".

Aproximativ "50% din cerealele pe care le cumpărăm provin din Ucraina și hrăneam 125 de milioane de oameni" înainte de război, a subliniat David Beasley.

Războiul din Ucraina va avea un impact global "dincolo de tot ce am văzut de la Al Doilea Război Mondial” și va afecta securitatea alimentară globală, deoarece mulți dintre fermierii ucraineni care produc o cantitate semnificativă din grâul lumii se luptă acum cu rușii, a adăugat șeful WFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina