Rusia apelează la microcipuri din China pentru cardurile bancare conectate în sistemul de plată Mir

Rusia apelează la microcipuri din China pentru cardurile bancare conectate în sistemul de plată Mir
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2022

Rusia se adresează producătorilor de microcipuri din China pentru a eluda sancțiunile occidentale care au stimulat cererea de carduri bancare conectate în sistemul de plată Mir, a declarat un director al sistemului de plăți intern, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei în urma invaziei sale asupra Ucrainei au exclus țara din sistemul financiar global și au privat-o de aproape jumătate din rezervele sale de aur și valută de 640 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO O mașină s-a izbit de gardul Ambasadei Rusiei din Capitală și a luat foc. Șoferul a murit CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O mașină s-a izbit de gardul Ambasadei Rusiei din Capitală și a luat foc. Șoferul a murit

Oleg Tișakov, membru al consiliului de administrație al Sistemului național de plată cu cardul (NSPK), a declarat că Rusia se confruntă cu o penurie de microcipuri, deoarece producătorii asiatici suspendă producția din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce furnizorii europeni au încetat să coopereze cu Rusia în urma sancțiunilor.

”Căutăm noi furnizori de microcipuri și am găsit câțiva în China, procesul de certificare fiind în desfășurare”, a declarat Tișakov la o conferință de marți, fără a oferi mai multe detalii.

Unele dintre cele mai mari bănci din Rusia nu mai au acces la sistemul global de comunicare bancară SWIFT, iar cardurile internaționale de plată Visa și MasterCard au încetat să deservească conturile rusești în străinătate.

Conectarea Mir la Apple Pay a fost eliminată luna trecută.

NSPK a emis peste 2 milioane de carduri Mir între sfârșitul anului 2021 și luna martie 2022, conform calculelor Reuters bazate pe datele sistemului, cu un total de carduri active fiind de 116 milioane.

Toate băncile majore din Rusia au raportat o cerere crescută pentru cardul național, pe care unii îl emit acum în co-brand cu UnionPay din China, un sistem de plată alternativ la Visa și MasterCard pentru achizițiile rușilor din străinătate.

Cardurile Mir sunt, de asemenea, acceptate de unele bănci din Turcia, Vietnam, Armenia, Uzbekistan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Georgia, regiuni separatiste din Osetia de Sud și Abhazia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
microcipuri
china