Rusia cere Slovaciei sa îi returneze dozele din vaccinul Sputnik V și o acuză de sabotaj și fake news

Rusia cere Slovaciei sa îi returneze dozele din vaccinul Sputnik V și o acuză de sabotaj și fake news
scris 9 apr 2021

Rusia a cerut autorităților slovace, să returneze sute de mii de doze din vaccinul Sputnik V împotriva Covid-19, motivând că Slovacia a încălcat condițiile contractului. Este vorba de un scandal care se accentuează de mai multe zile între cele două țări, după ce o agenție slovacă și-a exprimat dubiile cu privire la vaccinul rusesc, conform Reuters.

Agenția de reglementare a medicamentelor din Slovacia a anunțat că loturile de vaccinuri Sputnik V pe care le-a primit diferă de cele evaluate de cercetătorii internaționali și de agenția de reglementare europeană, arată Digi 24.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Slovacia a importat 200.000 de doze din vaccinul Sputnik în urmă cu o lună, al doilea stat membru al Uniunii Europene care a făcut o astfel de comandă, după Ungaria, deși serul dezvoltat la Moscova nu are încă aprobarea autorităților de reglmentare europene.

Spre deosebire de Ungaria, Slovacia nu a început încă administrarea vaccinului, deși l-a înregistrat ca medicament, iar ministerul sănătății slovac a cerut o evaluare din partea agenției de reglementare a țării.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Agenția slovacă a concluzionat că forma dozajului vaccinului livrat diferă de forma produsului care este, în acest moment, evaluat de Agenția Europeană a Medicamentului. Agenția slovacă a mai precizat că dozele care au ajuns în Slovacia au, de asemenea, caracteristici diferite de cele folosite în studiile și evaluările publicate de jurnalul științific The Lancet.

Fondul suveran rus, care se ocupă de comercializarea vaccinului Sputnik a negat acuzațiile aduse de slovaci, pe care le-a catalogat drept „fake news”. De asemenea, autoritățile ruse spun că partea slovacă nu a testat serul într-un laborator autorizat și că a încălcat contractul încheiat și că a făcut un „act de sabotaj”.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

„Fondul suveran rus a trimis o scrisoare în data de 6 aprilie 2021 prin care cere returnarea dozelor de vaccin, ca urmare a multiplelor încălcări ale contractului. Ele vor fi folosite în alte țări. Toate dozele Sputnik V sunt de aceeași calitate și trec prin același control al calității riguros la Institutul Gamaleia”, se arată într-un comunicat pe pagina de Twitter a vaccinului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
vaccin
covid-19
rusia