Rusia intră într-o "mega-punte" de 10 zile

Rusia intră într-o "mega-punte" de 10 zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2021

Rusia a intrat de sâmbătă într-o "mega-punte" decretată de președintele Vladimir Putin la recomandarea autorităților sanitare pentru a preveni revenirea pandemiei care, potrivit datelor oficiale, a provocat deja peste 110.000 de decese în țară, informează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Din ordinul șefului Kremlinului, zilele 4, 5, 6 și 7 mai au fost declarate zile nelucrătoare, la care se adaugă patru zile de weekend și două sărbători - 1 mai, Ziua Muncii, și 9 mai, Ziua Victoriei, care sunt reportate la următoarele zile lucrătoare, deoarece cad sâmbătă și respectiv duminică, arată Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj efectuat de portalul SuperJob.ru., aproximativ jumătate dintre companii (48%) au decis că personalul lor va lucra în zilele declarate nelucrătoare, argumentând că nu pot suporta costul economic al acestei măsuri.

Confruntate cu situația epidemică, autoritățile multor orașe rusești, inclusiv Moscova, au interzis pentru al doilea an consecutiv sărbătorile tradiționale în masă de 1 Mai, pentru a evita riscurile pentru sănătate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Majoritatea sindicatelor și partidelor politice s-au limitat la organizarea de mitinguri virtuale, deși comuniștii au fost prezenți în centrul Moscovei, în ciuda restricțiilor sanitare.

Autoritățile ruse din domeniul sănătății neagă faptul că țara este afectată de al treilea val de pandemie, deși admit o creștere a morbidității în ultimele săptămâni, în special în capitala Rusiei.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Potrivit datelor publicate sâmbătă pe site-ul cabinetului de criză creat de guvern pentru a face față pandemiei, în ultimele 24 de ore în Moscova au fost detectate 3.208 cazuri pozitive la coronavirus, cu 56% mai mult decât cifrele înregistrate la începutul lunii aprilie.

În ciuda faptului că Rusia are trei vaccinuri anti-COVID proprii, între care Spunik V, un pionier mondial, procesul de imunizare a populației, care a început în masă pe 18 ianuarie, progresează mult mai lent decât în alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vacanta
putin