Rusia investighează Netflix

Rusia investighează Netflix
scris 25 nov 2021

Rusia investighează Netflix după ce comisarul său public pentru protecția familiei a acuzat compania de streaming că a încălcat legea rusă cu privire la "propaganda gay", scrie cotidianul Vedomosti, relatează Reuters.

Comisarul rus Olga Baranets a reclamat la Ministerul de Interne că Netflix încalcă o lege din 2013 care interzice răspândirea de "propagandă privind relațiile sexuale netradiționale" în rândul rușilor cu vârsta sub 18 ani atunci când difuzează seriale cu tematică LGBT, etichetate 16+, scrie Agerpres.

AFI Europe intră pe segmentul închirierilor de apartamente CITEȘTE ȘI AFI Europe intră pe segmentul închirierilor de apartamente

Plângerea este analizată de departamentul din Moscova al Ministerului de Interne, scrie Vedomosti citând o sursă sub rezerva anonimatului.

Netflix a refuzat să comenteze. Compania americană este pasibilă de o amendă de până la 1 milion de ruble (13.400 de dolari) sau suspendarea temporară a serviciului său dacă se constată că a încălcat legea, a mai spus Vedomosti.

Legislația rusă a fost condamnată de grupuri pentru apărarea drepturilor omului. În 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că legislația rusă privind propaganda gay a încălcat regulile tratatelor europene, dreptul la libertatea de exprimare și discriminează comunitatea LGBT - o decizie considerată nedreaptă de Moscova

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
netflix