Rusia își va retrage trupele din Transnistria doar după ce va fi găsită o soluție pașnică la conflict

Rusia își va retrage trupele din Transnistria doar după ce va fi găsită o soluție pașnică la conflict
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2020

Federația Rusă este gata să-și retragă trupele din regiunea transnistreană, inclusiv misiunea sa de pacificare, însă doar după ce va fi găsită o soluție pașnică pentru conflictul înghețat de pe Nistru, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în timpul conferinței sale de presă anuale, desfășurate anul acesta prin videoconferință, în contextul pandemiei, informează Deschide.md și IPN.md.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Maia Sandu, în calitate de reprezentant al unei forțe politice, nu a spus nimic nou, noi demult auzim declarațiile liderilor occidentali despre necesitatea retragerii contingentului nostru de pacificatori. Maia Sandu este președinte al Republicii Moldova, dar este și cetățeană a României", a subliniat Putin. "În general, noi suntem pentru retragerea pacificatorilor (ruși), dar după ce va fi creată o situație favorabilă, va fi stabilit un dialog decent între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, atunci când se va merge pe o cale pașnica de aplanare a situației", a declarat Putin, potrivit Agerpres.

Verdict final în dosarul Ferma Băneasa: Prințul Paul – 3 ani și 4 luni, Dan Andronic, 3 ani cu suspendare, Remus Truică – 7 ani de închisoare, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – câte 5 ani CITEȘTE ȘI Verdict final în dosarul Ferma Băneasa: Prințul Paul – 3 ani și 4 luni, Dan Andronic, 3 ani cu suspendare, Remus Truică – 7 ani de închisoare, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – câte 5 ani

Președintele rus a reamintit de eșecul "Planului Kozak", care, potrivit lui Putin, avea să soluționeze problema transnistreană. "Noi cu fostul președinte (al Republicii Moldova, Vladimir) Voronin am fost foarte aproape de aceasta (de soluționare). Însă, în ultimul moment, liderii țărilor occidentale l-au presat, el a renunțat, s-a disociat de înțelegerile anterioare și soluționarea problemei transnistrene a fost amânată pe un termen nedeterminat. De ce? Nu este clar deloc! Ulterior i-am întrebat pe omologii mei din UE, de ce ați procedat așa? Au zis ca așa a ieșit! Nu ne vom axa pe detalii, însă mai devreme sau mai târziu această problemă va trebui rezolvată", a mai spus Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
transnistria