Rusia nu folosește gazele ca o armă și este gata să ajute Europa să atenueze criza energetică, spune Putin

Rusia nu folosește gazele ca o armă și este gata să ajute Europa să atenueze criza energetică, spune Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu folosește gazele naturale ca pe o armă și că este gata să ajute Europa să atenueze criza energetică, în timp ce Uniunea Europeană a organizat un summit de urgență pentru a discuta soluții la prețurile care au atins niveluri record, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Cererea de energie a crescut pe măsură ce economiile și-au revenit după pandemia de coronavirus, urcând prețurile petrolului, gazelor și cărbunelui, amplificând presiunile inflaționiste și subminând eforturile de reducere a uilizării carburanților fosili în lipsa cu încălzirea globală, scrie News.ro.

Republica Moldova joacă la 2 capete: cere UE să-i trimită gaz prin România, în timp ce încearcă să negocieze un preț mai avantajos cu Gazprom CITEȘTE ȘI Republica Moldova joacă la 2 capete: cere UE să-i trimită gaz prin România, în timp ce încearcă să negocieze un preț mai avantajos cu Gazprom

China, a doua mare economie a lumii și cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră, a mărit producția de cărbune și importurile, în timp ce prețurile interne ale cărbunelui au atins niveluri record. Iar centralele energetice au avut dificultăți să răspundă cererii și să asigure enectricitate pentru publicitate și fabrici.

Criza de energie a amplificat apelurile Agenției Internaționale pentru Energie de triplare a investițiilo în energie regenerabilă pentru stabilizarea piețelor.

Putin a afirmat la o conferință pe tema energiei de la Moscova că piața gazelor nu este echilibrată și predictibilă, mai ales în Europa, dar a spus că Rusia își respectă obligațiile contractuale pentru aprovizionarea clienților și să este gata să mărească livrările dacă i se solicită acest lucru.

Liderul rus a respins acuzațiile că Rusia se folosește de energie ca de o armă: ”Acestea sunt doar vorbe motivate politic, care nu au nicio bază, a spus Putin.

Rusia și Europa sunt implicate într-o dispută referitoare la noul gazoduct Nord Stream 2, care va livra gaze din Rusia în Germania. Conducta este construită dar așteaptă aprobarea autorităților de reglementare pentru a începe livrările, pe fondul opoziției din Statele Unite și unele state europene care se tem că Europa va deveni mai dependentă de Rusia.

Comisia Europeană a prezentat miercuri măsuri pe care statele membre le pot lua pentru a combate criza energetică, inclusiv efectuarea de comenzi comune pentru achiziția de gaze.

Statele UE vor organiza o întâlnire extraordinară pe 26 octombrie, pentru a discuta despre creșterea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gaze naturale