Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, spune Putin

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, spune Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2023

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, ca răspuns la relatările privind lipsa de muniții a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, relatează agenția de presă EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În ceea ce privește apărarea antiaeriană de diferite clase, producția rusă este comparabilă cu producția mondială", a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, scrie Agerpres.

Ciocolată cu...metal, retrasă rapid în România. Cumpărătorii, chemați să o aducă înapoi CITEȘTE ȘI Ciocolată cu...metal, retrasă rapid în România. Cumpărătorii, chemați să o aducă înapoi

Rusia, a susținut Vladimir Putin, produce "de trei ori mai multe" rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

"Performanța sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Și, desigur, sistemele noastre sunt moderne și fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcționează fără erori", a afirmat președintele rus.

În timpul unei vizite la Washington a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în luna decembrie, SUA au anunțat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că țara sa va găsi "un antidot" pentru rachetele Patriot pe care le consideră "destul de învechite" și care - potrivit lui - "nu sunt la fel de performante" ca sistemele S-300 rusești, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune.

"Le vom sparge ca pe nuci", a spus el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anunțase cu o săptămână în urmă că și țara sa intenționează să trimită sisteme Patriot Ucrainei.

În întâlnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a abordat acordarea de ajutoare pentru construcția de locuințe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina în urmă cu 11 luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rachete
putin