Rusia promite un răspuns la intensificarea activităților militare ale Norvegiei

Rusia promite un răspuns la intensificarea activităților militare ale Norvegiei
scris 8 feb 2019

Rusia a acuzat, joi, Norvegia că își continuă intensificarea activităților militare ceea ce ar putea duce la un răspuns din partea Moscovei, scrie Reuters.

Maria Zakharova, o purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, a declarat că Moscova a observat cum Norvegia a devenit tot mai activă în a contribui la prezența militară a NATO în regiunea arctică, scrie News.ro.

Zakharova a făcut referire la un plan al Norvegiei de a echipa militar un port din apropiere de Tromso pentru a putea primi submarine nucleare.

Acord semnat: OTP cumpără o nouă subsidiară a Societe Generale CITEȘTE ȘI Acord semnat: OTP cumpără o nouă subsidiară a Societe Generale

„Contrar tradițiilor relațiilor și cooperării în Atlantic, Oslo continuă să escaladeze tensiunile și să crească riscul unor acțiuni militare. Acest lucru nu va fi lăsat fără răspuns”, a declarat Zakharova.

„Federația Rusă va lua toate măsurile posibile pentru a-și asigura securitatea”, a adăugat ea.

Norvegia, care are o graniță de 196 de km cu Rusia a declarat că este îngrijorată privind capacitățile militare ale Moscovei în Peninsula Kola.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
norvegia