Rusia revine la o viață normală, după o săptămână liberă decretată de Putin, în pofida unu val covid-19 care continuă

Rusia revine la o viață normală, după o săptămână liberă decretată de Putin, în pofida unu val covid-19 care continuă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2021

Rusia a revenit la o viață normală, după o săptămână liberă la nivel național, decretată de către autorități cu scopul de a opri răspândrea noului coronavirus, în pofida faptului că ea continuă să înregistreze zeci de mii de îmbolnăviri și peste 1.000 de morți pe zi, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus Vladimir Putin a decretat o perioadă liberă de la 30 octombrie la 7 noiembrie, cu scopul de a rupe lanțul contagiunii în Rusia, cea mai îndoliată țară de covid-19 în Europa, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

La Moscova și în cele mai multe orașe rusești, această măsură a implicat închiderea cafenelelor și restaurentelor, a centrelor sportive, saloanelor de înfrumusețare și magazinelor de produse neesențiale.

RECORD DE CONTAMINĂRI

Majoritatea regiunilor rusești a decis să nu prelungească aceste măsuri, iar numai unele dintre ele, între care Novgorod (nord-vest) sau Tomsk (Siberia), au optat să o prelungească cu o săptămână.

Rusia a înregistrat, cu toate acestea, un nou ”record” de contaminări zilnice sâmbătă - 41.335 de cazuri noi de covid-19 - înregistrate în 24 de ore.

Un nou ”record” de morți zilnice din cauza covid-19 - 1.195 - a fost înregistrat joi, în mijlocul peroadei libere.

Luni, autoritățile ruse au anunțat că au înregistrat în mod oficial 39.400 de cazuri noi de covid-19 în ultimele 24 de ore și 1.190 de morți.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că este ”prea devreme”, luni, să se tragă concluzii cu privire la perioada liberă.

”Va fi clar abia peste o săptămână”, a declaart el presei.

De la începutul toamnei, Rusia a bătut deja de mai multe ori ”recorduri” de contaminare și de morți zilnice din cauza covid-19, în plină intensificare a epidemiei.

În urma unei carantine stricte, în primăvara lui 2020, autoritățile au refuzat să o reimpună, în pofida altor valuri ale epidemiei, cu scopul de a limita pierderile economice.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Răspândirea rapidă a covid-19 este facilitată de un nivel slab al vaccinării populației ruse, pe fondul unei neîncrederi larg răspândite față de vaccinurile anticovid locale.

În pofida faptului că Rusia dispune de mai multe vaccinuri concepute în țară, doar 34% dintre cei aproximativ 144 de milioane de ruși s-au vaccinat complet, potrivit unor statistici oficiale.

În total, Rusia a înregistrat în mod oficial până în prezent 8.834.495 de îmbolnăviri cu noul coronavirus și 248.004 de morți din cauza covid-19

Potrivit agenției ruse de statistică Rosstat, care are o definiție mai largă a morților din cauza covid-19, bilanțul total al epidemiei ruse era de aproape 450.000 de morți la sfârșitul lui septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin