Rusia semnează un împrumut către armata cubaneză

Rusia semnează un împrumut către armata cubaneză
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2019

Rusia a aprobat acordarea unui împrumut de 38 de milioane de euro pentru sectorul Apărării din Cuba, a informat Dmitry Shugayev, șeful Serviciului Federal Rus pentru Cooperarea Militară și Tehnică, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul a fost anunțat inițial în noiembrie după ce președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său cubanez, Miguel Diaz-Canel, la Moscova, scrie News.ro.

Acum a fost finalizat acordul de către Rusia, a informat Shugayev într-un interviu publicat în ziarul rus Kommersant.

Rusia plănuiește dezvoltarea unor noi sisteme de rachete drept răspuns la ieșirea SUA din Tratatul INF CITEȘTE ȘI Rusia plănuiește dezvoltarea unor noi sisteme de rachete drept răspuns la ieșirea SUA din Tratatul INF

Kommersant a informat anterior că Moscova plănuiește să acorde Cubei un împrumut pentru achiziționarea de tancuri, vehicule armate și, posibil, elicoptere.

Cuba, o țară comunistă, este un aliat apropiat al Venezuelei, unde președintele Nicolas Maduro este supus unor presiuni din partea opoziției și a comunității internaționale pentru a demisiona.

În interviu, Shugayev a precizat că Rusia este îngrijorată de criza din Venezuela și nu ia în considerare modificarea cooperării cu Caracas.

Conform lui Shugayev, cooperarea cu Venezuela privește doar armele care au fost furnizate deja și ajutorarea Caracasului în a construi facilități militare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cuba