Rușii sancționați dețin în Bahamas active de 1,6 miliarde de dolari

Rușii sancționați dețin în Bahamas active de 1,6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Bahamas a identificat active de 1,6 miliarde de dolari în sistemul său financiar legate de entități rusești sancționate de națiunile occidentale, a declarat ministrul de stat din Bahamas pentru afaceri juridice, în Parlament, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În această lună, Bahamas au ordonat oprirea tuturor tranzacțiilor cu entitățile ruse și belaruse aflate sub incidența sancțiunilor după invadarea Ucrainei de către Rusia, iar ulterior a declarat că a găsit active de 3 miliarde de dolari ai căror proprietari sunt legați de Rusia, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

”Există trei persoane identificate și o companie cu active în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari”, a declarat Jomo Campbell, miercuri, într-o declarație către Parlament.

”Din activele enumerate mai sus, doar 7,5 milioane de dolari sunt active aflate în custodie într-un portofoliu de gestionare a activelor, iar cea mai mare parte din sumă – 1,6 miliarde de dolari – sunt active ale unei companii private deținute într-o structură fiduciară din Bahamas, și nu depozite bancare”, a spus Campbell.

Campbell nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de detalii privind identitatea proprietarilor acelor active. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o ”operație specială”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bahamas
active
rusia