Rușii vor vize turistice pe termen lung în Bulgaria

Rușii vor vize turistice pe termen lung în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2019

Declinul rezervărilor pentru vacanțe în Bulgaria al turiștilor ruși este determinat de dificultățile în emiterea vizelor, a afirmat Anatoly Makarov, ambasadorul Moscovei la Sofia, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalul obstacol pentru ruși nu îl reprezintă plățile suplimentare ci lipsa vizelor turistice multiple. Și alte țări europene emit rușilor vize pe termen lung, a explicat Anatoly Makarov la un forum organizat de Camera de Comerț și Industrie bulgaro-rusă, scrie Agerpres.

Anul trecut, 512.000 turiști ruși au vizitat Bulgaria, ei ocupând locul șase în topul vizitatori străini, a afirmat adjunctul ministrului bulgar al Turismului, Irena Georgieva.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost ales vicepreședinte al BERD. În premieră un oficial român deține unele dintre cele mai înalte funcții în conducerea BERD, BEI și Ecofin CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost ales vicepreședinte al BERD. În premieră un oficial român deține unele dintre cele mai înalte funcții în conducerea BERD, BEI și Ecofin

Tour-operatorii sunt îngrijorați de scăderea cu 25% a rezervărilor turiștilor ruși în următorul sezon turistic din Bulgaria.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB și numeroase locuri de muncă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vize bulgaria
turisti rusi