Rușii vor vize turistice pe termen lung în Bulgaria

Rușii vor vize turistice pe termen lung în Bulgaria
scris 18 feb 2019

Declinul rezervărilor pentru vacanțe în Bulgaria al turiștilor ruși este determinat de dificultățile în emiterea vizelor, a afirmat Anatoly Makarov, ambasadorul Moscovei la Sofia, transmite Novinite.

Principalul obstacol pentru ruși nu îl reprezintă plățile suplimentare ci lipsa vizelor turistice multiple. Și alte țări europene emit rușilor vize pe termen lung, a explicat Anatoly Makarov la un forum organizat de Camera de Comerț și Industrie bulgaro-rusă, scrie Agerpres.

Anul trecut, 512.000 turiști ruși au vizitat Bulgaria, ei ocupând locul șase în topul vizitatori străini, a afirmat adjunctul ministrului bulgar al Turismului, Irena Georgieva.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost ales vicepreședinte al BERD. În premieră un oficial român deține unele dintre cele mai înalte funcții în conducerea BERD, BEI și Ecofin CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost ales vicepreședinte al BERD. În premieră un oficial român deține unele dintre cele mai înalte funcții în conducerea BERD, BEI și Ecofin

Tour-operatorii sunt îngrijorați de scăderea cu 25% a rezervărilor turiștilor ruși în următorul sezon turistic din Bulgaria.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB și numeroase locuri de muncă. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vize bulgaria
turisti rusi