SUA au cerut plecarea familiilor diplomaților americani din Belarus

SUA au cerut plecarea familiilor diplomaților americani din Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Statele Unite au cerut familiilor angajaților guvernului american staționați în Belarus să părăsească această țară, foarte aproape de Moscova, din cauza tensiunilor cu Rusia în privința Ucrainei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de Stat, care a inițiat această măsură, i-a sfătuit și pe cetățenii americani să nu călătorească în Belarus din cauza, în special, a "riscului de detenție și prezenței militare ruse neobișnuite și îngrijorătoare de-a lungul graniței Belarus cu Ucraina”, scrie News.ro.

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina scumpesc grâul pe piața mondială CITEȘTE ȘI Tensiunile dintre Rusia și Ucraina scumpesc grâul pe piața mondială

"Situația este imprevizibilă și tensiunile sunt crescute în regiune", a anunțat diplomația americană, relatează AFP.

Washingtonul solicitase deja pe 23 ianuarie plecarea familiilor diplomaților americani de la Kiev, capitala Ucrainei, "din cauza amenințării persistente a unei operațiuni militare ruse". Personalul local și personalul neesențial ar putea părăsi, de asemenea, ambasada din Ucraina, dacă dorește. Occidentalii sunt profund îngrijorați de o desfășurare masivă de trupe la granițele cu Ucraina de către Rusia, care cere asigurări că Kievul nu se va alătura NATO.

Luni, în timpul unui schimb vehement între Washington și Moscova pe această temă în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Statele Unite au acuzat Rusia că dorește să desfășoare "până la începutul lunii februarie peste 30.000 de soldați” în Belarus, la nord de Ucraina. Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite, Vassili Nebenzia, și omologul său din Belarus, Valentin Ribakov, au subliniat că acestea sunt "exerciții militare comune" care vor avea loc în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
belarus