SUA publică o listă de 210 politicieni și oligarhi ruși, potențiale ținte ale unor noi sancțiuni. Pe listă sunt Roman Abramovich, Oleg Deripaska și Alisher Usmanov

SUA publică o listă de 210 politicieni și oligarhi ruși, potențiale ținte ale unor noi sancțiuni. Pe listă sunt Roman Abramovich, Oleg Deripaska și Alisher Usmanov
scris 30 ian 2018

SUA a publicat o listă cu 114 politicieni și 96 oligarhi ruși, unii dintre ei fiind apropiați ai președintelui Putin, ca parte a unei legi pentru sancționarea Rusiei în urma amestecului în alegerile americane.

Cunoscută informal ca fiind „lista Putin”, printre cei numiți de Trezoreria SUA se află 42 de consilieri ai președintelui Vladimir Putin, miniștri importanți precum prim-ministrul Dmitry Medvedev și Ministrul de Externe Sergei Lavrov precum și spioni și oameni de afaceri, scrie News.ro.

Printre oligarhi se află și Roman Abramovich, Oleg Deripaska și Alisher Usmanov.

Camera Consultanților Fiscali și Universitatea București vor instrui sute de antreprenori, iar 47 dintre aceștia vor primi câte o finanțare pentru afaceri de până la 160.000 de lei CITEȘTE ȘI Camera Consultanților Fiscali și Universitatea București vor instrui sute de antreprenori, iar 47 dintre aceștia vor primi câte o finanțare pentru afaceri de până la 160.000 de lei

În document se precizează că „nu este o listă cu sancțiuni iar includerea persoanelor sau entităților nu este vreun indiciu că sunt impuse sancțiuni asupra acelor indivizi sau entități”

Cu toate acestea, corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg, consideră că cei aflați pe listă și care încă nu au fost sancționați și-ar putea face griji că vor fi vizați în viitor.

Congresul a aprobat legea în august 2017 iar președintele Trump a aprobat-o cu rezerve. Unii dintre rușii menționați în listă sunt deja sancționați iar noi sancțiuni ar atrage furia Moscovei.

Reacțiile din partea Rusiei au fost critice.

Reprezentatul Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin a declarat că măsurile vor duce „la o consolidare mai puternică a societății din Rusia”

Ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov, este de părere că sancțiunile „nu vor duce nicăieri” și că nu vor intimida Rusia.

Parlamentarul Vladimir Dzhabarov crede că lista va duce la ruperea oricărei relații între cele două țări deoarece implică aproape toată conducerea țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
lista
rusia