Teste de "internet suveran" în Rusia pentru a combate amenințările externe

Teste de "internet suveran" în Rusia pentru a combate amenințările externe
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2019

Rusia va efectua luni teste privind fiabilitatea infrastructurii sale de internet intern în cazul în care țara este deconectată de la web-ul mondial, a anunțat Ministerul Comunicațiilor, relatează vineri Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste teste de combatere a amenințărilor externe vor avea loc în etape pe 23 decembrie și nu vor afecta utilizatorii de internet obișnuiți, a declarat joi ministerul.

Rusia a adoptat o lege cunoscută sub numele de "internet suveran" și având ca scop întărirea controlului statului asupra rețelei, dar despre care activiștii pentru libertatea de exprimare afirmă că ea va consolida supravegherea guvernului asupra spațiului cibernetic al țării, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cad pragurile la SIF-uri. Iohannis promulgă legea care elimină limitările de deținere la 5% din acțiuni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cad pragurile la SIF-uri. Iohannis promulgă legea care elimină limitările de deținere la 5% din acțiuni

Legea a fost elaborată ca răspuns la ceea ce Rusia numește "natura agresivă" a strategiei naționale de securitate cibernetică a Statelor Unite, care acuză Moscova că a efectuat atacuri de piratare, ca un mijloc de asigurare a funcționării continue a internetului în Rusia.

Conform legii, toți operatorii de comunicații, mesagerie și furnizorii de e-mail trebuie să participe la teste, precum și instituțiile de stat și serviciile de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
internet