Teste de "internet suveran" în Rusia pentru a combate amenințările externe

Teste de "internet suveran" în Rusia pentru a combate amenințările externe
scris 20 dec 2019

Rusia va efectua luni teste privind fiabilitatea infrastructurii sale de internet intern în cazul în care țara este deconectată de la web-ul mondial, a anunțat Ministerul Comunicațiilor, relatează vineri Reuters.

Aceste teste de combatere a amenințărilor externe vor avea loc în etape pe 23 decembrie și nu vor afecta utilizatorii de internet obișnuiți, a declarat joi ministerul.

Rusia a adoptat o lege cunoscută sub numele de "internet suveran" și având ca scop întărirea controlului statului asupra rețelei, dar despre care activiștii pentru libertatea de exprimare afirmă că ea va consolida supravegherea guvernului asupra spațiului cibernetic al țării, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cad pragurile la SIF-uri. Iohannis promulgă legea care elimină limitările de deținere la 5% din acțiuni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cad pragurile la SIF-uri. Iohannis promulgă legea care elimină limitările de deținere la 5% din acțiuni

Legea a fost elaborată ca răspuns la ceea ce Rusia numește "natura agresivă" a strategiei naționale de securitate cibernetică a Statelor Unite, care acuză Moscova că a efectuat atacuri de piratare, ca un mijloc de asigurare a funcționării continue a internetului în Rusia.

Conform legii, toți operatorii de comunicații, mesagerie și furnizorii de e-mail trebuie să participe la teste, precum și instituțiile de stat și serviciile de securitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
internet