Trump l-a invitat pe Putin în SUA la toamnă

Trump l-a invitat pe Putin în SUA la toamnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2018

Președintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să facă o vizită în Statele Unite la toamnă, discuțiile în acest sens fiind deja în curs de desfășurare, a anunțat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, conform BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un anunț pe Twitter, Sanders a afirmat că președintele american i-a cerut consilierului său pentru securitate națională John Bolton să îl invite pe Putin la Eashington la toamnă și discuțiile pe această temă sunt deja în desfășurare, scrie News.ro.

Anunțul pare să-l fi luat prin suprindere pe directorul serviciilor naționale americane de informații (DNI) Dan Coats, care a aflat despre acesta în timpul unui interviu live la Forumul pentru Securitate de la Aspen.

EXCLUSIV Criza de angajați lasă turiștii fără masă pe litoral. Hotelierii le restituie banii încasați pe micul dejun, alții îi trimit să mănânce la vecini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Criza de angajați lasă turiștii fără masă pe litoral. Hotelierii le restituie banii încasați pe micul dejun, alții îi trimit să mănânce la vecini

El a râs și a spus: "Va fi ceva special".

De asemenea, a adăugat că încă nu știe ce su discutat Trump și Putin, la întâlnirea la care au fost prezenți doar translatorii.

Liderul democrat din Senatul SUA Chuck Schumer i-a cerut lui Trump să dezvăluie ce a discutat cu Putin.

"Până nu vom ști ce s-a întâmplat la acea întâlnire de două ore de la Helsinki, președintele nu ar mai trebui să aibă interacțiuni cu Putin. În SUA, în Rusia sau oriunde altundeva", a precizat el.

Cei doi lideri s-au întâlnit luni, la Helsinki, dar foarte puține detalii ale discuțiilor au fost făcute publice.

Rusia nu a transmis niciun comentariu referitor la o a doua întâlnire Trump - Putin.

Donald Trump a declarat joi că așteaptă cu nerăbdare o nouă întâlnire cu Vladimir Putin - în plină polemică pe tema declarațiilor sale de la Helsinki - atacând presa, pe care o acuză că nu a subliniat ”marele succes” al summitului.

”Summitul cu Rusia a fost un mare succes, mai puțin pentru marele inamic al poporului, presa «Fake News»”, a scris el pe Twitter joi, reluând o expresie deosebit de agresivă, pe care a folosit-o deja în 2017.

”Aștept cu nerăbdare a doua întâlnire a noastră, pentru a putea începe să punem în aplicare unele dintre lucrurile despre care am discutat”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
putin
trump