Turismul din Antalya revine la nivelurile record dinaintea pandemiei. Operator: Germania conduce topul vizitatorilor, dar România și-a lăsat amprenta în ultimele luni

Turismul din Antalya revine la nivelurile record dinaintea pandemiei. Operator: Germania conduce topul vizitatorilor, dar România și-a lăsat amprenta în ultimele luni
scris 9 aug 2022

Antalya, principala destinație de vacanță din Turcia, beneficiază de o revigorare a activității turistice, numărul turiștilor străini care au vizitat regiunea în primele șapte luni egalându-l pe cel consemnat în perioada similară din 2019, înaintea izbucnirii pandemiei.

Peste 7 milioane de turiști străini au vizitat Antalya de la începutul anului. Toate hotelurile din regiune sunt complet rezervate pentru luna august și jumătatea lunii septembrie, potrivit Hurriyet Daily News, care citează operatori din industrie.

În fiecare zi, între 80.000 și 90.000 de turiști străini sosesc în Antalya, a declarat Recep Yavuz, proprietarul unui operator de turism, menționând că cererea este puternică din partea turiștilor din Europa și Rusia, precum și din țările scandinave și din Orientul Mijlociu.

De unde vin turiștii în Italia: americanii au cheltuit 2,1 miliarde de euro, în acest an. Rușii lipsesc cu desăvârșire, iar asiaticii sunt mult mai puțini decât înainte de pandemie CITEȘTE ȘI De unde vin turiștii în Italia: americanii au cheltuit 2,1 miliarde de euro, în acest an. Rușii lipsesc cu desăvârșire, iar asiaticii sunt mult mai puțini decât înainte de pandemie

"Germania conduce detașat, mai ales odată cu începerea vacanțelor în Europa, dar țări precum Anglia, Polonia și România și-au lăsat amprenta în ultimele două luni, iar numărul turiștilor din Rusia este de asemenea așteptat să urce vertiginos, cu 2 milioane", a spus Yavuz.

Există fluxuri intense din aproape 50 de țări, iar cererile care nu pot fi satisfăcute din cauza gradului ridicat de ocupare din hoteluri sunt direcționate către coastele Mării Egee, a adăugat acesta.

Antalya, capitala turismului în Turcia și una dintre destinațiile de top din lume, a înregistrat un număr record de turiști în 2019. Regiunea a fost destinația de vacanță aleasă de peste 15 milioane de turiști, dintre care 250.000 de români.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalya
turisti straini antalya
turisti romani antalya