Ucraina înăsprește securitatea la porturi și centralele nucleare, făcând referire la pericolul Rusiei

Ucraina înăsprește securitatea la porturi și centralele nucleare, făcând referire la pericolul Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2018

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, sâmbătă, că țara sa a înăsprit securitatea la structuri esențiale ale infrastructurii, cum ar fi centralele nucleare și la porturile din Marea Neagră, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Poroșenko a reluat, sâmbătă, acuzațiile conform cărora Rusia a adunat o forță militară consistentă în estul Ucrainei, care este controlat de separatiștii pro-ruși și în Crimeea, regiunea fiind anexată de Rusia în 2014, scrie News.ro.

FOTO Noile autobuze Otokar au început să circule în București. Pe ce trasee funcționează CITEȘTE ȘI FOTO Noile autobuze Otokar au început să circule în București. Pe ce trasee funcționează

„Rusia a mobilizat 80.000 de soldați, 1.400 de sisteme de rachete, 900 de tancuri, 2.300 de vehicule blindate, 500 de avioane și 300 de elicoptere”, a scris Poroșenko pe Twitter. De asemenea, Moscova a construit o forță navală puternică în Marea Neagră și Marea Azov, zone împărțite de Rusia și Ucraina, conform președintelui ucrainean.

Poroșenko a putut fi văzut pe postul de televiziune „112 Ucraina” când prezenta aeronave, elicoptere și drone noi pentru armata ucraineană. Ucraina și-a înăsprit securitatea de la zonele de infrastructură esențială, precum centralele nucleare și chimice sau la porturile din Marea Neagră și Marea Azov, a precizat Poroșenko.

Trei nave ucrainene - două vedete blindate, Berdiansk și Nikopol, și remorcherul Iani Kapu - au fost sechestrate duminică de forțele rusești în timp ce încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia și marchează accesul în Marea Azov. Una dintre nave fost atacată, iar șase marinari au fost răniți, conform Kievului, în timp ce în varianta Moscovei au fost răniți trei marinari, fără însă a le fi pusă în pericol viața. Incidentul a dus la un război al declarațiilor, în conflict intervenind statele occidentale și NATO. Parlamentul Ucrainei a aprobat, luni seara, legea marțială pentru 30 de zile, la frontiera cu Rusia, urmare a incidentului din largul Crimeei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
petro porosenko