Ucraina - Kremlinul este pregătit de negocieri. Răspunsul lui Zelenski

Ucraina - Kremlinul este pregătit de negocieri. Răspunsul lui Zelenski
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2022

Kremlinul a asigurat duminică că este pregătit să negocieze cu Ucraina, propunând ca loc de întâlnire Gomel din Belarus, țară de unde Rusia și-a încercuit vecinul, în timp ce președintele rus a salutat "eroismul" forțelor sale militare. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răspuns că rămâne deschis la discuții în alte localități care nu dovedesc agresiune față de Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O delegație cu reprezentanți ai "ministerelor Afacerilor Externe, Apărării și altor servicii, în special a administrației prezidențiale a sosit în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii", potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, citat de agențiile naționale, scrie agenția AFP, preluată de News.ro.

Armata rusă a afirmat, duminică, că a încercuit două mari orașe din sudul Ucrainei, Herson și Berdeansk, în a patra zi a invaziei în țară.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

În plus, autoritățile de la Harkov au anunțat că vehicule militare rusești au ajuns în centrul orașului și cer populației să nu iasă din case.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a răspuns afirmațiilor făcute de delegația rusă că este „pregătită pentru discuții” cu Ucraina, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov a declarat reporterilor că o delegație rusă a sosit în Belarus pentru negocieri și acum "îi așteaptă pe ucraineni".

Într-o alocuțiune către națiune, duminică dimineață, Zelenski a spus că rămâne deschis la discuții în alte localități care nu dovedesc agresiune față de Ucraina.

"Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku. Le-am propus pe toate. Și orice alt oraș ne-ar conveni pentru negocieri", a spus el într-un videoclip online.

Președintele ucrainean a adăugat că discuții la Minsk ar putut fi posibile dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
razboi
negocieri