UE a impus sancțiuni împotriva viceministrului rus al Energiei pentru livrarea de turbine Siemens în Crimeea

UE a impus sancțiuni împotriva viceministrului rus al Energiei pentru livrarea de turbine Siemens în Crimeea
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2017

Uniunea Europeană a anunțat vineri după-amiază noi sancțiuni, care vizează trei companii și trei cetățeni ruși, printre care se numără și viceministrul Energiei Andrei Cherezov, pentru livrarea unor turbine Siemens în peninsula Crimeea, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, un șef de departament de la ministerul rus a Energiei a primit interdicție de a călători în țările blocului comunitar, iar Bruxelles a decis înghețarea activelor sale financiare din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

Printre companiile vizate de sancțiuni se numără și doi contractori ai Siemens, care au transportat turbinele de gaz în peninsula Crimeea, violând în mod direct o serie de sancțiuni europene împotriva teritoriului anexat ilegal de către Moscova.

Germanii de la Dräexlmaier, prezenți și în România, se pregătesc să deschidă a treia fabrică din Republica Moldova. Compania aproape va dubla numărul de angajați din țara vecină CITEȘTE ȘI Germanii de la Dräexlmaier, prezenți și în România, se pregătesc să deschidă a treia fabrică din Republica Moldova. Compania aproape va dubla numărul de angajați din țara vecină

Siemens a anunțat în urmă cu două săptămâni retragerea din compania mixtă rusă Interautomatika, în urma scandalului în care patru turbine pe gaze vândute pentru a fi folosite în Rusia au ajuns de fapt în Crimeea, regiune supusă unor sancțiuni pentru tehnologia energetică, impuse în urmă cu trei ani de către UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
crimeea