Ungaria a comandat 16 elicoptere multirol Airbus H225M

Ungaria a comandat 16 elicoptere multirol Airbus H225M
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2018

Grupul francez Airbus a anunțat, luni, că Ministerul ungar al Apărării a comandat 16 elicoptere multirol H225M echipate cu sistemul HForce de management al armamentului, iar comanda include, pe lângă elicoptere, un program de training și suport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Elicopterele H225M selectate de Ungaria vor fi folosite la transportul trupelor, activități de căutare și salvare asociate misiunilor de luptă, precum și pentru operațiuni speciale, potrivit Airbus.

Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, a spus că această acest nou contract confirmă din nou capacitățile multirol ale platformei H225M, scrie News.ro.

Amendă uriașă pentru holdingul bulgar BEH, care a blocat accesul concurenților la infrastructura de gaze, inclusiv la conducta de import din România CITEȘTE ȘI Amendă uriașă pentru holdingul bulgar BEH, care a blocat accesul concurenților la infrastructura de gaze, inclusiv la conducta de import din România

”Acest nou contract confirmă din nou capacitățile multirol ale platformei H225M operate de cei mai exigenți clienți militari din lume, capacități care au fost testate în luptă. Forțele armate din Ungaria vor putea să se bazeze pe tandemul H145M/ H225M pentru a putea îndeplini, cu costuri reduse, toate misiunile militare majore, de la transport utilitar și transportul trupelor, salvare în luptă până la misiuni de atac ușor“, a spus Even, în cadrul comunicatului.

Elicopterul are o cabină proiectată să transporte până la 28 de militari, armament air-to-ground și air-to-surface și capabilități all-weather cărora li se adaugă aceea de a opera pe timp de noapte, datorită sistemului Night Vision Goggle, potrivit Airbus.

”În prezent sunt operaționale 88 de elicoptere H225M la nivel global. Acestea au depășit recent 100.000 de ore de zbor de la momentul primei livrări către Forțele Aeriene ale Franței, în 2006. De atunci și până în prezent, H225M, aparat care cântărește 11 tone, și-a demonstrat fiablitatea și robustețea în teatre de luptă și zone de criză multiple”, se arată în comunicat.

Cu acest contract, Ungaria devine cea de-a 9-a țară din lume care alege H225M. Membru al familiei de elicoptere multirol Super Puma, acest aparat este în prezent operațional în Franța, Brazilia, Mexic, Malaezia, Indonezia și Thailanda și a fost recent comandat de Kuweit și Singapore.

În 6 noiembrie, Airbus și IAR Ghimbav au semnat, la Paris, contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, pentru elicopterul multirol H215M, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord inițial, pe 24 august 2017, la București, în prezența președinților Franței și României.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
h225m
ungaria