Ungaria: Măștile redevin obligatorii în interior; personalul medical, obligat să se vaccineze cu doze booster și în scurt timp și administrația de stat

Ungaria: Măștile redevin obligatorii în interior; personalul medical, obligat să se vaccineze cu doze booster și în scurt timp și administrația de stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2021

Măștile vor deveni în scurt timp obligatorii în spațiile închise în Ungaria, relatează MTI, citând un comunicat al oficiului primarului Budapestei și un anunț al șefului de cabinet al premierului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Purtarea măștii în spațiile închise va deveni obligatorie în Ungaria începând de sâmbătă, a afirmat la o conferință de presă periodică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas. Masca va fi obligatorie în toate magazinele unde sunt prezente în mod regulat mai mult de cinci persoane, iar în școli va decide conducerea fiecăreia, a adăugat acesta, scrie Agerpres.

Unilever vinde divizia de ceaiuri, care include marca Lipton, către CVC Capital Partners. Tranzacție de 4,5 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Unilever vinde divizia de ceaiuri, care include marca Lipton, către CVC Capital Partners. Tranzacție de 4,5 miliarde de euro

El a mai spus că vaccinarea cu doze booster este obligatorie pentru personalul medical și se intenționează introducerea acestei măsuri și în administrația de stat.

În același timp, evenimentele cu peste 500 de persoane vor fi permise doar pentru deținătorii de certificate verzi.

Cu foarte puțin înainte de anunțul lui Gulyas, și oficiul primarului Budapestei a publicat un comunicat în care a făcut cunoscut că masca urmează să devină obligatorie în spațiile închise din capitală.

Administrația Budapestei "nu va aștepta ca guvernul" să introducă o astfel de măsură, se arată în comunicat, care a menționat că se va lua o decizie în acest sens la următoarea reuniune a adunării municipale.

Având în vedere numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus și pe cel de decese din fiecare zi, "inacțiunea guvernului este mai mult decât iresponsabilă", a subliniat comunicatul primăriei conduse de Gergely Karacsony, un adversar al lui Viktor Orban.

Acesta a mai indicat că centrele spa municipale vor fi accesibile doar în baza unui certificat verde sau cu un rezultat negativ la testul de coronavirus.

Primarul Gergely Karacsony (46 de ani), liberal și ecologist, a participat în septembrie la alegerile primare organizate de opoziția din Ungaria pentru desemnarea, în premieră, a unui candidat comun la alegerile legislative de anul viitor, în speranța de a pune capăt dominației partidului de guvernământ Fidesz și a premierului Viktor Orban. El s-a retras în cele din urmă pentru a-l susține pe conservatorul mai puțin cunoscut Peter Marki-Zay, care a și devenit liderul alianței formate din șase partide ce va încerca să pună capăt, primăvara viitoare, celor 12 ani de majoritate absolută ai șefului executivului de la Budapesta.

Autoritățile ungare au anunțat joi dimineața 10.767 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 131 decese asociate în ultimele 24 de ore. De asemenea, în Ungaria, care are mai puțin de 10 milioane de locuitori, aproape 6 milioane de oameni - 5.784.958 - sunt vaccinați cu schema completă și 1.714.000 s-au vaccinat și cu doze booster, conform acestor statistici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
coronavirus