Uniunea Europeană prelungește cu un an sancțiunile impuse Rusiei ca reacție la anexarea Crimeei

Uniunea Europeană prelungește cu un an sancțiunile impuse Rusiei ca reacție la anexarea Crimeei
scris 20 iun 2019

Uniunea Europeană a decis joi prelungirea cu un an a sancțiunilor adoptate ca reacție la ''anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Rusia'', transmite AFP.

Decizia a fost luată în cadrul Consiliului European ce are loc joi și vineri la Bruxelles, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Piața de cosmetice din România se apropie de 2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața de cosmetice din România se apropie de 2 miliarde de euro

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului, măsurile se aplică persoanelor și societăților din UE. Acestea sunt limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului. Sancțiunile includ interdicții cu privire la importurile în UE de produse originare din Crimeea sau din Sevastopol, investițiile în Crimeea sau Sevastopol (ceea ce înseamnă că cetățenii europeni sau societățile din UE nu pot să cumpere bunuri imobile sau entități în Crimeea, să finanțeze societăți din Crimeea sau să furnizeze servicii conexe), serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol (de exemplu navele de croazieră europene nu pot să facă escală în porturile din Peninsula Crimeea, cu excepția cazurilor de urgență) și exportul anumitor mărfuri și tehnologii către societăți din Crimeea sau în scopul utilizării în Crimeea, în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei, precum și în ceea ce privește prospectarea, explorarea și extracția de petrol, gaze și resurse minerale.

Se interzic, de asemenea, acordarea de asistență tehnică și furnizarea de servicii de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructură în sectoarele respective.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sanctiuni
rusia
crimeea