Universitatea lui George Soros susține că plănuiește să rămână în Ungaria

Universitatea lui George Soros susține că plănuiește să rămână în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2018

Universitatea Central Europeană (UCE) din Ungaria, fondată de omul de afaceri George Soros, a comunicat marți că va recruta studenți în regim normal pentru anul academic 2019-2020 și a cerut ca guvernul ungar să recunoască oficial că respectă legea, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UCE, care oferă cursuri în engleză și este considerată printre facultățile de top din Ungaria, a fost criticată de guvernul ungar care susține că operează fără să respecte în totalitate legea, scrie News.ro.

Universitatea este localizată în Budapesta dar și-a obținut acreditarea în New York. O schimbare a legii educației de anul trecut nu mai permite universităților înregistrate în străinătate să funcționeze dacă nu oferă cursuri în țara lor de origine.

Bulgartransgaz scoate la licitație un contract de circa 30 de milioane de dolari pentru construirea unei conducte de gaze Turcia-Bulgaria, viitoare secțiune a TurkStream-ului care va întări poziția Gazprom în Europa CITEȘTE ȘI Bulgartransgaz scoate la licitație un contract de circa 30 de milioane de dolari pentru construirea unei conducte de gaze Turcia-Bulgaria, viitoare secțiune a TurkStream-ului care va întări poziția Gazprom în Europa

Decizia a fost întâmpinată de proteste stradale și critica comunității internaționale.

UCE susține că îndeplinește condițiile guvernului ungar oferind cursuri în țara de origine printr-un program efectuat împreună cu Facultatea Bard în New York.

Rectorul UCE, Michael Ignatieff, a declarat că dacă, totuși, UCE va fi dată afară din Budapesta, se va muta în Austria. Consiliul de conducere a autorizat deja construirea unui nou campus în Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros
ungaria