Varșovia respinge ”diktatul” cotelor UE de migranți

Varșovia respinge ”diktatul” cotelor UE de migranți

Beata Szydlo

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2017

Premierul polonez Beata Szydlo a respins ”șantajul” Uniunii Europene vizând să oblige Varșovia să-și accepte cota obligatorie prin care-i sunt repartizați mii de solicitanți de azil din Italia și Grecia, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu vom ceda șantajului de a ne fi tăiate o parte din fondurile europene ca să fim pedepsiți pentru că nu acceptăm relocalizarea unor migranți din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu”, a declarat Szydlo într-un interviu publicat duminică de revista de dreapta Sieci, scrie News.ro.

Comisarul european însărcinat cu Migrația Dimitris Avramopoulos a anunțat la sfârșitul lui iulie că Bruxellesul a declanșat o a doua fază a procedurilor de infringement lansate în iunie împotriva Pragăi, Budapestei și Varșoviei din cauza refuzului lor de a respecta obligațiile de găzduire care le revin.

Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie CITEȘTE ȘI Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie

Cele trei țări - Cehia, Ungaria și Polonia - ar putea să fie amendate, ceea ce ar însemna, consideră Varșovia, o tăiere a fondurilor europene.

”Fondurile europene și politica de coeziune sunt pilonii Uniunii Europene, cu același titlu ca libertatea de mișcare a bunurilor și serviciilor. Avem dreptul la ele. Insistă, așadar, ca tratatele europene să fie respectate și respingem diktatul țărilor mai mari” în problema cotelor, a adăugat Szydlo.

viewscnt
Afla mai multe despre
beata szydlo
refugiati
uniunea europeana