Veniturile din turism ale Greciei au urcat la 13,241 miliarde de euro în primele opt luni din acest an

Veniturile din turism ale Greciei au urcat la 13,241 miliarde de euro în primele opt luni din acest an
scris 24 oct 2019

Veniturile Greciei din turism au crescut cu 13,6% în primele opt luni din acest an, înregistrându-se de asemenea un avans de 3,6% al numărului de sosiri ale vizitatorilor străini, arată datele publicate de Banca Centrală, informează publicația Greek Reporter.

În august, vârful sezonului turistic, veniturile au urcat cu 16,1%, comparativ cu perioada similară din 2018, în timp ce numărul de turiști străini a înregistrat o expansiune de 11%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Hotelierul Mohammad Murad intră pe nișa de haine cu o țintă: 15 outlet-uri în 1 an. Primul - azi lângă aeroport. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hotelierul Mohammad Murad intră pe nișa de haine cu o țintă: 15 outlet-uri în 1 an. Primul - azi lângă aeroport. "Gata cu prețurile mari din mall!". Urmează food, mobilă, decorațiuni

Veniturile totale din turism au crescut cu 1,58 miliarde de euro în perioada ianuarie - august 2019, totalizând 13,241 miliarde de euro. A crescut semnificativ numărul turiștilor din afara UE, în special din SUA și China, care în medie cheltuie mai mult decât alții.

Analiștii se așteaptă la o creștere a veniturilor din turism în acest an, în pofida efectelor negative cu care se confruntă Grecia în urma falimentului tour operatorului britanic Thomas Cook.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism