VIDEO Cum încearcă Rusia să atragă străini în țară: „Femei frumoase, vodcă, gaz ieftin”

VIDEO Cum încearcă Rusia să atragă străini în țară: „Femei frumoase, vodcă, gaz ieftin”
scris 29 iul 2022

O nouă înregistrare video pe larg distribuită de mass-media rusă arată cum încearcă Rusia să-i atragă pe străini în țară, promițând, printre altele femei frumoase, vodcă și gaz ieftin.

Jurnalista Fatima Tlis de la VOA News, cea care a descoperit videoclipul de promovare și l-a redistribuit pe Twitter, afirmă că „dacă nu ar fi fost promovat de ruși, aș fi crezut că e satiră” și că acesta a fost amplu distribuit de canalele controlate de statul rus pe Telegram, scrie Hotnews.ro.

FOTO Medvedev publică o hartă cu Ucraina dezmembrată: Cea mai mare parte trece la Rusia, iar restul la Polonia și România. Potrivit politicianului rus, harta a fost creată de „analiștii occidentali”. MAE acuză propagandă și dezinformare CITEȘTE ȘI FOTO Medvedev publică o hartă cu Ucraina dezmembrată: Cea mai mare parte trece la Rusia, iar restul la Polonia și România. Potrivit politicianului rus, harta a fost creată de „analiștii occidentali”. MAE acuză propagandă și dezinformare

„Aceasta este Rusia”, afirmă naratorul videoclipului care începe cu o imagine cu secera și ciocanul sovietic și o statuie a fostului dictator bolșevic Vladimir Lenin. Acesta enumeră apoi toate lucrurile pe care Rusia le are de oferit:

„O gastronomie delicioasă, femei frumoase, gaz ieftin, istorie bogată, literatură faimoasă la nivel mondial, arhitectură unică, sol fertil, electricitate și apă ieftine, balet, taxiuri și livrări ieftine, valori tradiționale, creștinism, fără cancel culture, ospitalitate, vodcă, economie care poate rezista la mii de sancțiuni”.

FOTO ​Kremlinul îl laudă pe Vladimir Putin că și-a schimbat ceasul elvețian cu unul patriotic CITEȘTE ȘI FOTO ​Kremlinul îl laudă pe Vladimir Putin că și-a schimbat ceasul elvețian cu unul patriotic

Filmulețul de promovare se încheie cu îndemnul „este timpul să te muți în Rusia! Nu amâna... vine iarna” într-o aparentă referință la popularul serial „Game of Thrones” până în urmă cu trei ani, când ultimul episod a doborât recordul de audiență al HBO.

Un videoclip de promovare în linie cu propaganda Kremlinului

Fatima Tils notează într-o postare separată că „cel mai sinistru lucru la videoclip (pe lângă fetițele mici) este că fiecare pasaj în parte se potrivește cu propaganda rusească”.

Însuși președintele Vladimir Putin s-a plâns la sfârșitul lunii martie că Rusia ar fi o victimă a „cancel culture” din Occident, acuzând că se dorește anularea măreței culturi ruse.

„Astăzi încearcă să anuleze o întreagă țară veche de o mie de ani, poporul nostru. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Cu toată conviețuirea și uneori încurajarea elitelor conducătoare", a acuzat el, printre altele.

Atât Putin cât și fostul premier și președinte Dmitri Medvedev, precum și alți înalți oficiali ruși, au criticat în mod repetat sancțiunile occidentale despre care spun că nu afectează economia Rusiei, în pofida dovezilor care arată contrariul.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gaz