VIDEO Rușii au tras două rachete într-o stație de tren plină cu civili care încercau să fugă de război. Cel puțin 30 de oameni au murit, 100 sunt răniți

VIDEO Rușii au tras două rachete într-o stație de tren plină cu civili care încercau să fugă de război. Cel puțin 30 de oameni au murit, 100 sunt răniți
scris 8 apr 2022

Două rachete rusești au lovit o gară din Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând 30 de oameni și rănind alți aproximativ 100, a anunțat vineri compania feroviară de stat din Ucraina, potrivit Reuters.

Stația este folosită pentru evacuarea civililor din zonele bombardate de forțele rusești. Potrivit guvernatorului regiunii, în stația de tren erau câteva mii de oameni, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu peste 12%, într-un context în care UE intenționează să se \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu peste 12%, într-un context în care UE intenționează să se "elibereze" de importurile de la gigantul rus de stat Gazprom

Aproximativ 4.000 de persoane, majoritatea vârstnici, femei și copii, se aflau în gara din Kramatorsk când aceasta a fost lovită de rachete rusești, a declarat primarul Oleksander Honcharenko.

"Rashiștii" ("fasciștii ruși") știau foarte bine unde țintesc și ce vor: să semene panică și frică, doreau să ucidă cât mai mulți civili", a spus Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk.

Trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în aceeași regiune din Ucraina, după un atac aerian asupra liniei, potrivit șefului Căilor Ferate ucrainene.

Autoritățile locale din unele zone au îndemnat civilii să părăsească zona cât timp este încă posibil și relativ sigur să facă acest lucru.

Oficialii ucraineni spun că forțele rusești s-au regrupat pentru o nouă ofensivă și că Moscova intenționează să acapareze cât mai mult teritoriu posibil în partea de est a Ucrainei, cunoscută sub numele de Donbas, la granița cu Rusia.

VIDEO Tomis News

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
gara
rachete