VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite

VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite
scris 25 iun 2021

O tornadă rară a lovit joi seară de-a lungul graniței de sud a Republicii Cehe, distrugând locuințe în mai multe localități și provocând rănirea a peste 100 de persoane, potrivit serviciilor de urgență și poliției.

''Estimăm că între 100 și 150 de persoane au fost rănite, inclusiv copii și persoane în vârstă", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență, Michaela Bothova, pentru televiziunea cehă.

În Hodonin, un oraș de la granița cu Slovacia, un azil de bătrâni a fost avariat, scrie Agerpres.

Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă CITEȘTE ȘI Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă

În fotografiile și clipurile care circulă pe rețelele de socializare se puteau vedea clădiri distruse, copaci smulși din rădăcini, mașini avariate, precum și incendii.

Televiziunea cehă a transmis că aproximativ șapte orașe mici au fost avariate "masiv", citând un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență.

Agenția de știri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din localitate a fost distrusă de furtună.

Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin după ce tornada a trecut prin zonă și a răsturnat și un autobuz, a precizat aceeași sursă.

Allianz Țiriac Pensii a plasat o parte din banii viitorilor pensionari în CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România CITEȘTE ȘI Allianz Țiriac Pensii a plasat o parte din banii viitorilor pensionari în CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România

Un meteorolog al televiziunii cehe a declarat că tornada ar fi putut atinge nivelurile F3-F4, cu viteze ale vântului de 267-322 km pe oră în ultima fază.

Acest lucru ar face-o cea mai puternică din istoria modernă a țării central-europene și prima tornadă din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica cehă
tornada